Neste nummer av Foreldre & Barn (2013-09-28 18:31:48)I.Lise Christensen

Styremedlem Nina Stanghov Ulstein i Tid for barn blir intervjuet i neste nummer av Foreldre & Barn.

Fra reportasjen JOBBEN PÅ VENT: "Da kommunikasjonsrådgiver Karianne S. Gamkinn ble gravid, sverget hun på at at hun skulle leve som før. Hun lovet seg selv at hun skulle fortsette å gå i høye hæler - og at fokuset på overtid og deadlines ikke skulle være noe mindre enn mammafokuset." Sammen med barneverns- og spesialpedagog Nina Stanghov Ulstein forteller hun om hvorfor en rå karriere og høye lønninger plutselig ikke er like viktig lengre. 

Det er ikke det at de har resignert eller gitt opp karrieren, de har bare satt den på vent en bitteliten stund. "- Jeg er opptatt av de tre første leveårene. Forskningen er entydig her; det er i denne fasen at selve fundamentet for barnets trygghet og selvfølelse dannes", sier Nina. 

Til saken har journalist Kjersti Fahre Salvesen også snakket med dr.med Gro Nylander, barne-, likestillings-, og inkluderingsminister Inga Marte Torkildsen og kunnskapsminister Kristin Halvorsen.


-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Motsvar til Susanne Kaluza (2013-09-27 18:14:34)I.Lise Christensen

Kvinnepoltisk talskvinne Lise Christensen fyrer her av motsvaret "Tid til barn - uten skam" til Susanne Kaluzas kronikk "Mammalønn? Løft blikket fra egen navle" på NRK Ytring.

 

Kjære Susanne Kaluza. Hverdagsrealismen for mange småbarnsmødre handler ikke om bollebakst, rosa cupcakes eller å slappe av med barna. Hverdagsrealismen for de fleste handler om tidsskjema, stressede barn, svett brunost på brødskiva, pendling til jobb og hybelkaniner under sofaen. Dessuten er boller direkte usunt og bør kun spises på lørdager.


LES MER

-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Laila Fresjarå Foldvik i debatt i Bergen (2013-09-14 19:43:58)I.Lise Christensen

Laila Fresjarå Foldvik har vært med i Tid for barn siden oppstarten og i august kom boken hennes, "Det stille Mammaopprøret". Mandag 16. september skal hun i debatt på Litteraturhuset i Bergen. Kl 18 braker det løs, så er du i nærheten, så vet du hva du kan gjøre den kvelden... ;-)


-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Playdate med Tid for barn (2013-09-12 09:48:16)I.Lise Christensen

Playdate er et møtepunkt på dagtid for foreldre og barn under skolealder som opprinnelig kommer fra USA. Vi har utviklet vår egen variant av konseptet "Playdate".

Tekst: Dagrun Osnes. Foto: Silje Måseide.

Vi er fem hjemmearbeidende mødre som alle har ønske om å gi våre små barn en fin og trygg oppvekst, der de kan få utvikle seg på en mest mulig naturlig måte. Vi minnes vår egen oppvekst der vi lekte med jevnaldrede barn ”i gata” hjemme. Våre mødre var alltid i nærheten og var en trygg base for oss da vi skulle utforske og prøve å forstå vår verden. Fordi vi har mange flotte minner fra en slik oppvekst, prøver vi å gi våre egne barn en tilsvarende oppvekst med like muligheter til å få en harmonisk start på livet.


LES MER

-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Tid for barn damer på NRK Sørlandet (2013-09-11 08:03:21)I.Lise Christensen

Tid for barn på NRK Sørlandet TV

Styreleder i Tid for barn Sylvi Ailin Greiner i Tid for barn forteller her sammen med sin familie hvordan hun opplevde sin barnehagestart når barnet hennes var 1 år gammelt. Politisk talskvinne i Tid for barn, Lise Christensen blir også intervjuet. Innslaget ser du her.

 


-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
"Mammalønn" skaper mediestorm (2013-08-26 07:29:38)I.Lise Christensen

Kronikken til Lise Christensen Foreldrepenger, engangsstønad eller...Mammalønn? har skapt mediestorm og har blitt omtalt i flere medier siste uken.

Først ute var Vårt Land mandag 19. august Ønskjer mammalønn på 262.000 kroner. Aftenposten fulgte opp onsdag 21 og torsdag 22. august Regningen vil bli gigantisk, Susanne Kaluza kommenterte saken på NRK Ytring onsdag 21. august Mammalønn, til hvilken pris? og

Tid for barn's Sølje Bergmann møtte Kaluza til debatt i 17:30 P4 onsdag 21. august. Kronikkforfatter Lise Christensen (t.v.) møtte Kaluza til ny debatt på Dagnsnytt 18 fredag 23. august. Lokalt har saken blitt omtalt på NRK Sørlandet, Stavanger Aftenblad, Radio Lyngdal og Farsunds Avis.

Linda Helleland i Høyre kaller forslaget interessant i Vårt Land og KRF Vest-Agder ved Hans Fredrik Grøvan sier til Fædrelandsvennen at han synes forslaget er en meget god ide og vil ha det utredet.

Regnestykket er enkelt, og det er i bunn og grunn snakk om en omfordeling av penger til barns og familiens beste. Motsvar til Susanne Kaluza er sendt NRK Ytring.


-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Barns behov må tas på alvor. (2013-08-20 18:08:59)I.Lise Christensen

Barns behov må tas på alvor.

Politikerne bør ta på alvor ekspertenes uttalelser og forskernes funn. Det er i samfunnets interesse å sørge for at barna får et best mulig utgangspunkt til god helse nå og for framtiden, skriver medietalsperson Grace Johansen i Tid for barn.


LES MER

-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
18 måneder og kvotefri foreldrepengeperiode (2013-08-18 18:17:51)I.Lise Christensen

TID FOR BARN FRONTER 18 MÅNEDER OG KVOTEFRI FORELDREPERMISJON: Mandag 12. august ble det enstemmig vedtatt på styremøte at Tid for barn skal jobbe målrettet for å øke foreldrepengerperioden til å vare i 18 måneder og gjøre den valgfri for en familie.
 
Tid for barn har frontet barnets beste i flere medier siste tiden:

4. august gikk veterinær og styremedlem i Tid for barn, Trude Mostue ut i Aftenposten
 med overskriften "Ble hetset av mammapolitiet": Hetset av mammapolitiet og Dagbladet Kjendis fulgte opp hvor også lege Gro Nylander ble brukt som kilde:Trude Mostue ble hetset av mammapolitiet når hun fortalte at hun skulle være hjemme med barna
 
6. august roper medietalsperson Laila Fresjarå Foldvik i Tid for barn et varsku i debatten om tredeling av fødselspermisjonen og den utbredte praksisen med ettåringer i barnehage. Dette også i Aftenposten: Omsorgen for babyen har blitt en likestillingskamp
 
7. august fronter medietalsperson Grace Johansen i Tid for barn barnets beste i DagbladetBarn trenger mor
 
14. august fronter politisk talskvinne Lise Christensen i Tid for barn 18 måneders foreldrepengeperiode og belyser for første gang et alternativ, et regnestykke på det hun kaller for "Mammalønn": Foreldrepenger, engangsstønad eller .... Mammalønn?
 
 I styret i Tid for barn sitter veterinær Trude Mostue (Oslo), barnevernspedagog Nina Stanghov Ulstein (Oslo) tlf 922 90 850, styreleder og pedagog Sylvi Ailin Greiner (Kristiansand) tlf 47 85 90 87, Dagrun Haugen (Oslo) og kvinnepolitisk talskvinne og idretts-pedagog Lise Christensen (Lyngdal) tlf 932 21 626. Ta kontakt pr telefon for ytterligere informasjon

 

 


-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Grundig om tilknytning (2013-06-22 17:51:28)I.Lise Christensen

I mai arrangerte styremedlem i Tid for barn og sykepleier med spesialutdanning i psykiatri Dagrun Osnes temakveld om tilknytning: 

”Hvis du synes den verden som du nå skal utforske, er skremmende og nifs, vet du at du alltid vil finne trygghet i mitt fang, helt til du på nytt er klar til å gå ut og oppdage flere nye ting” (Keathing, 2008, s 56).

Denne artikkelen gir en grundig innføring i de 4 første leveårene til et barn med fokus på tilknytning og en god psykisk helse.


LES MER

-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Kristiansen på villspor (2013-05-30 19:02:44)I.Lise Christensen
Morsrolleorganisasjonen Tid for barn reagerer kraftig på at LO-leder Gerd Kristiansen kommer med fiendtlige uttalelser mot mor og barn. Gerd Kristiansen sier at mødre som ønsker å jobbe deltid må slutte å gjemme seg bak morsrollen. Tid for barn viser til FNs konvensjon om økonomiske, sosiale og kulturelle rettigheter, artikkel 12, hvor det slås fast at mennesker har rett til høyest oppnåelig helsestandard både fysisk og psykisk og at barnets sunne utvikling skal fremmes.

LES MER

-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Foreldre er best (2013-05-27 09:05:14)Nina Stanghov Ulstein

- Og ikke la noen få deg til å tro at barnehageansatte er flinkere til å ta vare på ditt barn! Ingen er flinkere til å ta vare på 1 åringen sin enn foreldrene selv!, sier barnevernspedagog Nina Stanghov Ulstein.

Alle barn er forskjellige, så det finnes ingen fasit, men som et generelt råd ville jeg sagt at barnet burde være hjemme sammen med mamma eller pappa til det fyller 2 år eller lenger. Det er i disse to meget viktige årene at barnet danner tilknytning til sine omsorgspersoner og derfor viktig at det får nok tid sammen, sier Nina.


LES MER

-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Omsorgsfeminist eller arbeidsfeminist? (2013-05-15 11:46:15)Sylvi Ailin Greiner

Omsorgsfeminist eller arbeidsfeminist?

Omsorgsfeminist, er jeg det? Marta Breen har definert medlemmene i Morsrolleorganisasjonen Tid for barn og deltakerne i Mammanettverket for omsorgsfeminister i sitt essay, Jobbe litt mindre, leve litt mer, i tidsskriftet Prosa.

Jeg liker begrepet omsorgsfeminist. Omsorg som verdi har alltid hatt lav status i samfunnet. Det har hatt lav status å være hjemme med barna. Omsorgsyrkene er noen av de dårligst lønnede yrkene. Omsorg, som er det essensielle for at vi mennesker skal kunne utvikle oss og ha det godt, har hatt så lav status at man til og med i omsorgsyrker har fjernet seg fra denne verdien. Tidligere hadde omsorg som verdi en sentral plass i barnehagen. Nå står verdier som sosialisering og kunnskap sentralt i barnehagen. Hvorfor?


LES MER

-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Oppvokst i Afrika (2013-05-12 18:52:09)I.Lise Christensen

Nytt styremedlem i Tid for barn Dagrun Marie Haugen Osnes er utdannet spesialsykepleier i psykiatri, gift, har 2 barn og er bosatt i Oslo.

Dagrun er vokst opp i Afrika og har derfor et annet perspektiv på mor-barn relasjonen enn den norske. Vi gleder oss til å bli kjent med Dagrun i tiden fremover.

Dagrun er opptatt av at det finnes aktiviteter for barn og foreldre som et alternativ til barnehage for de minste. Hun har lest mye om tilknytningteori og barnepsykologi, som hun mener bør stå i sentrum av alle valg i forhold til de minste barna. Dagrun er opptatt av menneskeverd, valgfrihet for den enkelte familie og en regjering som setter barna sine behov først.

Dagrun Marie Haugen ble valgt inn i styret under årsmøte på Litteraturhuset i Oslo lørdag 13. april i år.

Velkommen til Tid for barn Dagrun!:-)


-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Feil om kontantstøtten (2013-05-11 12:42:55)I.Lise Christensen

Feil om kontantstøtten

I mange reportasjer og nyhetssaker vedrørende lokal kontantstøtte til 2-åringer, blir det fremstilt som om kontantstøtte er en utgift for kommunene. Dette er direkte feil.


LES MER

-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Nina om normal spedbarnstid (2013-05-08 19:15:19)I.Lise Christensen

Dyktige Nina Stanghov Ulstein i Tid for barn skriver her om normal spedbarnstid som blir problematisert som "søvnproblemer".

Nina som er utdannet barnevernspedagog og spesialpedagog skriver innledningsvis: "Har barnet mitt søvproblemer? Har du et barn som har fått problematisert i helt normal adferd? Det er nemlig helt normalt at det kan ta mer enn 30 minutter før babyen sovner om kvelden og det er også helt normalt at babyen våkner manger ganger om natten i flere måneder!


-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Sølje Bergmann har opprettet blogg (2013-05-06 16:26:04)I.Lise Christensen

Tid for barn's Sølje Bergmann har opprettet blogg hvor hun blant annet skriver: "Velkommen! Jeg er skuespiller og trebarnsmor. Her blir det mye mammatips, inspirasjon og ideer om alt egentlig! Jeg vil dele så mye som mulig om så mye som mulig, og husk jeg har et litt: Tale-Roma-midt-imot syn på det meste!!! Så! Enjoy!"

Ikke barnehage før fylte 3 år 

Sølje sender ingen av barna sine i barnehagen før de har fylt tre år og har klare meninger på hva barn trenger når de er små. Hun har også skrevet litt om hva hun mener er pappas rolle på bloggen sin http://soljebergman.blogg.no når barnet er under et år. Her kan du lese hva hun har skrevet om fars rolle rolle for sitt barn når det er under 1 år. God lesning :-) 


-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Trude Mostue valgt inn i styret (2013-04-16 18:55:15)I.Lise Christensen

Flotte Trude Mostue ble lørdag 13. april valgt inn i styret i Tid for barn på Litteraturhuset i Oslo.

Trude Mostue har lenge engasjert seg, og er opptatt av ettåringene og tidlig barnehagestart. Hun har deltatt i TV-debatter sammen med, eller rettere sagt mot Audun Lysbakken høsten 2011 hvor også fødselslege Gro Nylander var en av deltagerne. Debatten tok blant for seg deling av foreldrepengeperioden og Trude spurte i programmet: "Hva med ettåringene?" Trude mener at ettåringene bør være hjemme og at norske mødre må ta morsrollen tilbake. Trude har selv 4 barn, er utdannet veterinær og bosatt i Oslo. Hun er også medietalsperson for TID for barn.

Styret: Årsmøtet ble avholdt på Litteraturhuset i Oslo og Dagrun Osnes, Oslo ble også valgt inn i styret. Dagrun erstatter Laila Fresjarå Foldvik som fratrer styret. Laila fortsetter imidlertid som medietalsperson i Tid for barn og medlem. Barnevernspedagog Nina Stanghov Ulstein i Oslo, lærer Sylvi Ailin Greiner i Kristiansand og idrettspedagog Lise Christensen i Lyngdal fortsetter i sine styreverv. Sylvi Ailin Greiner fortsetter som styreleder.

Foredrag: Lise Christensen som er kvinnepolitisk talskvinne i Tid for barn belyste flere sider rundt mors økonomi ved omsorg for barn under 6 år. Laila Fresjarå Foldvik holdt foredrag om tilknytning i et historisk perspektiv. Sylvi Ailin Greiner holdt foredrag om Barns rettigheter med fokus på barns rettigheter til trygg tilknytning og barns rett til en trygg barnehagehverdag. 

-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Anne Louise Tveter til Tid for barn (2013-04-10 19:48:24)I.Lise Christensen

Tid for barn har knyttet til seg lege og psykiater Anne Louise Tveter som var en av to kvinner som ble portrettert i NRK2 programmet "Kvinner 2013: Dagane flyg".

Anne Louise har selv tre barn og er opptatt av at de tradisjonelt kvinnelige verdiene skal verdsettes like høyt som tradisjonelle mannlige verdier. - Og at vi må snakke sant om livet og hvor skoen trykker, sier Anne Louise.

I kronikken "Hvorfor denne redselen for nye tanker" som ble publisert i Vårt Land og på verdidebatt.no 12. mars i år, skriver hun blant annet at "arbeidslivet ikke er tilpasset det å ha barn". Kronikken kan leses i sin helhet her.


-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Bokanmeldelse: "Elsker deg for alltid!" (2013-03-22 19:38:04)I.Lise Christensen

Et must for alle barn og mødre, en perfekt gave til den vordende mor eller en mor i barsel. Boken heter "Elsker deg for alltid!" og er en av vår tid aller største barneboksuksesser.

En mor vugger det nyfødte barnet sitt og synger en lite vuggesang: Jeg er glad i deg for alltid, og vil alltid like deg. Så lenge som jeg lever, vil jeg alltid elske deg."

I USA har boken solgt i millionopplag, og ikke uten grunn. For den enkle teksten formidler noe vi alle ønsker å fortelle barna våre: Uansett hva som skjer er du barnet mitt, og jeg vil alltid være glad i deg, selv når du blir voksen. Jeg elsker deg så lenge jeg lever. Boken kan blant annet kjøpes på her

Anmeldt av Lise Christensen:)


-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Flotte Trude fronter TID for barn (2013-03-15 11:52:04)I.Lise Christensen

Flotte Trude Mostue fronter TID for barn sammen med resten av gjengen i TID for barn.

Trude Mostue har lenge engasjert seg og vært opptatt av ettåringene og tidlig barnehagestart. Hun har deltatt i TV-debatter sammen med, eller rettere sagt mot Audun Lysbakken høsten 2011 hvor også fødselslege Gro Nylander var en av deltagerne. Debatten tok blant for seg deling av foreldrepengeperioden og Trude spurte i programmet: "Hva med ettåringene?" Trude mener at ettåringene bør være hjemme og at norske mødre må ta morsrollen tilbake. Trude har 4 barn, er utdannet veterinær og bosatt i Oslo. Hun er medietalsperson for TID for barn sammen med Sølje Bergmann. TID for barn kan formidle kontakt til både Trude Mostue og Sølje Bergmann.


-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Nyere nyheter | Eldre nyheter