Tid for barn's Kaia Huuse (2017-06-09 16:01:21)I.Lise Christensen

Tid for barn's Kaia Huuse i RB fredag 9. juni 2017:

NÅ SKAL JEG DETONERE EN BOMBE! "FEMINISTER" SKYT MEG. JEG HAR STÅTT I STORM FØR. (Men les hele innlegget først). Jeg synes det er bedrøvelig at vi har fått et samfunn hvor det helt naturlige er å plassere de små i institusjon hele dagen. Fra de er ett år! Jeg mener at likestillingen har gått på bekostning av barna. Jeg tror vi skal få betale dyrt for dette. Som samfunn. Som mennesker i felleskapet.

Jeg er også feminist. Men for meg handler feminisme om likeverd. Om å få velge selv hva som er riktig for meg som kvinne. Ikke bare følge andres oppskrittede "normer". Samfunnet tar fra kvinner denne muligheten. Selvtilliten til å oppdra egne barn.


LES MER

-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Pressemelding (2017-03-08 11:31:28)I.Lise Christensen

PRESSEMELDING:

TID FOR BARN REAGERER KRAFTIG PÅ REGJERINGSUTVALGETS ANGREP PÅ BARNS BEHOV 
Tid for barn reagerer kraftig på at regjeringsutvalget uten barnefaglig kompetanse, angriper barnas behov på fire områder; likedeling av foreldrepermisjon, større press om institusjonalisering gjennom gratis barnehageplass, fjerning av kontantstøtten og behovsprøving av barnetrygden. De som har sittet i regjeringsutvalget er samfunnsøkonomer, jurister og sosiologer og er spesialisert innen feltene arbeidsrett, likestilling, integrering og trygderett. Hvorfor blir ikke fagfolk med barnefaglig kompetanse satt sammen i utvalg når det gjelder ordninger som i så stor grad griper inn i barnas hverdag og skal være med på å forme og påvirke utviklingen til oppvoksende generasjoner?


LES MER

-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Stråmannsretorikk, ammetåke og morsrelasjon (2017-03-06 19:45:01)I.Lise Christensen

Stråmannsretorikk, ammetåke og morsrelasjonen

Det er få personer her til lands vi har mer å takke for når det gjelder vår gode ammestatistikk, enn overlege dr. med. Gro Nylander. Det er derfor skammelig hvordan hun får gjennomgå i Aftenpostens artikkel "Gro Nylanders vedvarende ammetåke",02.08.2016.


LES MER

-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Årsmøte i Tid for barn (2016-05-25 19:12:46)I.Lise Christensen

Morsrolleorganisasjonen Tid for barn

Årsmøte

Lørdag 28. mai 2016

Batteriet, Tordenskjoldsgate, kl. 10-13


LES MER

-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Tid for barn i media (2016-04-19 11:16:47)I.Lise Christensen

Tid for barn - damer i media

Stine Arneberg er med i reportasjen "Hva er en god mor?" i KK nr 15 hvor hun forteller om sitt valg om å være hjemme med barna når de er små. Som hun sier: 

"– Hvorfor skulle jeg gå mot mammainstinktet for å tjene penger vi ikke trengte? Disse årene kommer aldri tilbake. Den ekstra bilen eller det store huset kunne vi vente med...– Mine barn lider ikke, og de fleste norske mødre er glupe nok til å stimulere barna sine. Du trenger ikke mastergrad for å ta deg av en ettåring.". Den flotte artikkelen kan du lese her.

 

Stine har fått mye positiv tilbakemelding på reportasjen. Hun ble med i denne reportasjen etter en liten tenkepause. Hun brenner for dette, og ønsker å bidra i debatten med sine erfaringer og livssvalg.

 Lise Christensen i Tid for barn bidro tidligere i år i en reportasje om økonomi i Foreldre & Barn nr 1 2016. Her fortalte hun om sine valg som alenemor for små barn. Hun har valgt å jobbe deltid etter å ha hatt mye hjemmekontor fram til barnet var 2,5 år gammelt. 

 
 

-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Barn trenger mer sykefravær (2016-04-15 17:09:45)I.Lise Christensen

Grace S. Torsøe Johansen i Tid for barn står bak denne kronikken som tar for seg: 

Barn trenger mer sykefravær

Aldri før har så mange små barn gått i barnehage, og aldri før har det vært brukt så mye antibiotika til barn. Barn trenger mer tid til å bli friske.

Kronikken var på trykk 11. mars i Dagbladet og på www.dagbladet.no

 

 


LES MER

-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Tid for barn og Allan Schore (2016-03-06 15:31:24)I.Lise Christensen

Tid for barn har knyttet til seg internasjonal forsker:

 

Tid for barn vil bruke 8. mars til å bekjentgjøre at organisasjonen med hovedkontor i Barnas by, Kristiansand, har etablert samarbeid med internasjonale og norske forskere. Vår landsdekkende organisasjonen, som har hovedkontor i Kristiansand, har knyttet til seg dr. Allan Schore.

 


LES MER

-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Likestilling eller vold? (2015-08-14 18:31:24)I.Lise Christensen

Likestilling eller vold?

"Er ikke tiden heller moden for å gi barn lovfestet rett til å ha et bosted som de kan få lov til å kalle for sitt hjem? Et trygt og godt hjem, en base uten konflikt, stress og uro - og dessverre noen ganger vold eller andre former for misbruk. Det bør alltid være barns beste og et liv uten konflikt/vold som bør ligge til grunn når lovendringer skal foretas."

av Lise Christensen, politisk talskvinne Tid for barn.

Kronikken stod også på trykk i Stavanger Aftenblad 17. juni 2015 


LES MER

-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Mors fravær skaper stress (2015-04-15 18:34:58)I.Lise Christensen

Hvorfor ikke dele likt?

Av Laila Fresjarå Foldvik

Har du hørt dette før?

Jeg har hørt det mange ganger! Far har jo like god omsorgsevne som mor. Hvorfor skal man ikke da dele foreldrepermisjonen likt?

Ja hvorfor ikke egentlig? Er ikke pappa like god på å skifte bleier og trøste babyer som mamma?

Før jeg svarer på det, skal vi se hva barnets første levemåneder handler om. 

Selvsagt handler det om mating og bleieskift. Og søvn. Er barnet heldig får det pupp. Barnet er utstyrt med evnen til å si ifra til omgivelsene sine når det trenger noe.


LES MER

-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Morsstemmer på Litteraturhuset 8. mars (2015-03-05 19:52:28)I.Lise Christensen

MORSSTEMMER PÅ LITTERATURHUSET 8. MARS KL. 14.00-16.00

Tid for barn arrangerer morsstemmer på Litteraturhuset i Oslo for å hedre morsrollen 8. mars. Det er et åpent arrangement og alle ønskes velkommen for påfyll og inspirasjon i en hektisk hverdag på kvinnedagen.

Sølje Bergmann vil fortelle om sine valg og det å velge bort barnehagen i barnas tre første leveår. Sylvi Ailin Greiner vil fortelle hvordan morsrollen har endret seg i løpet av de siste 100 årene. Sist, men ikke minst så vil forfatter av boken "Kjære mor", Kjersti Salvesen lese noen utdrag fra boken. 


LES MER

-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Kjære mor til medlemspris (2015-02-21 19:38:49)I.Lise Christensen
Kjære mor til medlemspris. 
Er du medlem i Tid for barn, får du nå muligheten til å kjøpe denne praktboken til medlemspris. Veil. pris er 349 kroner. Tid for barn-medlemspris er 249 kroner + eventuell porto. Alle bøkene blir signert av forfatteren.

Boken Kjære mor er en hyllest til alle mødre. Forfatter Kjersti Salvesen (avbildet) har dybdeintervjuet kjente mennesker om forholdet til mødrene deres -og billedkunstnerne Mia Gjerdrum Helgesen og Gro Mukta Holter har fyllt boken med moderlig kunst. Boken er en vakker gave til deg selv, til din egen mamma - eller til en venninne/ søster/ svigerinne - som er mamma. Eller til noen som skal bli mamma for første gang❤️ Er du ute etter meningsfylt påskelektyre, er dette den rette boken å ta med seg på fjellet, ut i hagen eller ut på en fortauskafé i vårsola. Boken inneholder verdifulle erfaringer, kloke refleksjoner og nyttige tips man kan ta med seg inn i sin egen morsrolle. Ta kontakt med Kjersti Salvesen (send melding på Facebook eller mail til godkommunikasjon@gmail.com, eventuelt sms til: 95756473).  
Bli medlem her.

-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Adskillelse barn og foreldre (2014-12-13 18:45:11)I.Lise Christensen

BarnasRett 25. januar 2008
Artikkelen er førstegangspublisert i Impuls, tidsskrift for psykologi, nr. 3/2007

ATSKILLELSE BARN OG FORELDRE 
– DET FORTIDDE TRAUME?

Av advokat Sverre Kvilhaug

 

 

Det er forskningsmessig grunnlag for å si at tidlig atskillelse mellom barn og foreldre kan være skadelig. Hvorfor er det så vanskelig å få oppmerksomhet om dette temaet fra leger, psykologer og forskere i Norge?

"I en forskningsoversiktsartikkel i Development and Psychopathology i 200117 slår forskerne J. Douglas Bremner og Eric Vermetten fast allerede i sammendraget at tidligere stressorer som atskillelse fra mor resulterer i langvarige virkninger på hjernens stress-responssystem, inkludert hypothalamus-hypofyse-binyresystemet (HPA-funksjonen) og noradrenalinsystemet, samt påvirker langsiktig hippocampus, en del av hjernen som er involvert i læring og hukommelse... De fleste er klar over at mishandling er skadelig – det bør være tankevekkende for mange at tidlig atskillelse ser ut til å være like skadelig."


LES MER

-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Likestilling og valgfrihet (2014-12-09 19:15:21)Sylvi Ailin Greiner

Likestilling og valgfrihet

"Hjemmet og foreldrene har de siste årene vært en oversett arena for barns utvikling, men det er en viktig læringsarena. Hjemmet må ha tid og rom for å anerkjenne barnets verden. Man må ha tid og rom for å skape et samtalende hjem. Man må kunne legge til rette for den gode barnesamtalen."

Dette sitatet er fra kronikken til Sylvi Ailin Greiner som ble publisert i Fædrelandsvennen i dag, tirsdag 9. desember. Kronikken kan leses i sin helhet under "Les mer". God fornøyelse!


LES MER

-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Høye hæler på MammaKveld (2014-11-18 19:12:55)I.Lise Christensen

Fullt hus på MammaKveld.

Det ble en aften på Til Stede i Kristiansand med nydelig økologisk mat, god drikke, bra service, nice music, og bra stemning.

Og jaggu dukket ikke opp to kjekke og hyggelige menn, nemlig en journalist og en fotograf fra Fædrelandsvennen og foreviget det hele her.

Prosjektlederne bak og for MammaKveld, Gunnhild Aksnes Kristiansen og Natalie Frigstad i Kristiansand kan nå legge beina med de høye hælene på bordet og puste velfortjent ut før julestresset starter....


-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Tid for barn inviterer på MammaKveld! (2014-11-07 18:23:07)I.Lise Christensen

Tid for barn inviterer på MammaKveld!

Lyst på en frikveld? God mat og drikke? Gaver fra sponsorer fra hele Kristiansand? Nå nærmer det seg MammaKveld med stormskritt. Gunnhild Aksens Kristiansen sier det noen få ledige plasser igjen. For de som ikke har fått det med seg, så handler det nemlig om onsdag 12.november hvor alle sørlandske mødre er invitert til MammaKveld på restauranten Til Stede i Kristiansand.

Mammaene oppfordres til å legge slitent hverdagstøy tilbake i skapet og ta på høye hæler når de blir tilbudt en velfortjent, skreddersydd aften på byen.


LES MER

-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
MammaKveld (2014-10-21 07:45:15)I.Lise Christensen

Tid for barn inviterer til Mammakveld

Onsdag 12. november kl. 19 er det MammaKveld med FRI, god mat, drikke, livemusikk, goodiesbag og lotteri. Dette er DIN kveld. Det vil også bli foredrag med et skråblikk på hva som er oppskriften på en "Lykkelig Mamma". Meld deg på. Det er førstemann til mølla prinsippet!


LES MER

-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Mitt livs viktigste stilling (2014-09-25 12:26:31)I.Lise Christensen

Kjære politikere, næringslivstopper, fagforbund og feminister.

Jeg blir snart fratatt mitt livs viktigste stilling.

For å oppfylle kravene til stillingen er det ganske mange kvalifikasjoner som skal være tilstede og svært få er egnet til akkurat denne stillingen.
Likestillingen har ført oss dit, hvor min nåværende stilling ikke lenger anses å være like viktig som før.
I ett Norge hvor fagforbundene kjemper for heltidsarbeid og fast ansettelse, får jeg delvis sparken.
En feminist har kjempet min sak, for at jeg skal få like rettigheter som en mann.
En politiker har tatt ett valg for meg.

Men hva om, hva om jeg ikke ønsker å bli med på denne ballen som kvinner før meg har startet?


LES MER

-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Barn og samlivsbrudd (2014-08-29 19:18:51)I.Lise Christensen

Advokat Tore Frellumstad tar et kraftig oppgjør med barnefordelingspolitikken i Norge i Dagbladet onsdag 12. mars. Han mener far ikke har snøball sjans i helvete og at maktfaktorer i samfunnet har et middelaldersk syn på menn som foreldre. Påstandene blir tilbakevist på alle punkt i kronikken til Lise Christensen, Galskap satt i system som ble publisert 8. mai i samme avis.

Kronikken avsluttes med: "Kong Salomo var en meget vis konge. Han ble bedt om å megle mellom to mødre som begge påberopte som morskapet til et spedbarn. Der den ene moren ville dele 50-50, ville den rette moren redde barnets liv og heller gi barnet til den uekte moren. Da skjønte Salomo at det var den som ville ivareta barnets beste som var barnets sanne mor og ville være den beste omsorgsgiver."


-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Oppladning til kvinnedagen (2014-02-24 18:31:24)I.Lise Christensen

OPPLADNING

TIL

KVINNEDAGEN 

PÅ LITTERATURHUSET 7. MARS

 

Morsrolleorganisasjonen Tid for barn har invitert aktuelle morsstemmer for å snakke om noen av vår tids store utfordringer for kvinner og barn:

- å være mor når det forventes at du først og fremst presterer som yrkeskvinne i samfunnet

- å være barn på barns premisser når det gjelder alt fra tilknytning til fri lek

Arrangementet finner sted på Litteraturhuset i Oslo fredag 7. mars kl. 14.00-18.00 i lokalet Amalie Skram.

Forfatterne vil signere og selge bøker i pausen. Det er mulighet å kjøpe mat og drikke på Litteraturhusets kaféBillettsalg vil finne sted ved lokalet Amalie Skram fra kl 13:30.

Pris kr. 100. Medlemspris kr 50.


LES MER

-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Med 40 i feber i barnehagen (2013-12-19 12:27:21)I.Lise Christensen

FEBER!

I dag fikk jeg følgende beskjed på mail og sms fra barnehagen hvor min datter går:

”Vi opplever nå flere barn som har opp imot 40 i feber. Noen blir sendt i barnehagen og har fått febernedsettende før de kommer. Vi oppfordrer dere til å ha barna hjemme og la de bli friske. Sender med skriv om når barnet bør være hjemme fra barnehagen”. Javel....

 


LES MER

-
UTSKRIFTSVENNLIG VERSJONARTIKKEL
Eldre nyheter